Peelingul mediuPeeling-ul chimic este o procedura dermato-cosmetica minim invaziva cu o durata scurta de recuperare, folosita pentru indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii si reinnoire celulara

Procedura are doua faze: prima este de indepartare a stratului cornos superficial al pielii, iar cea de-a doua faza este cea de inlocuire a celulelor moarte cu celule noi, reinnoire a colagenului si a substantelor intercelulare.

Peelingul chimic imbunatateste structura si fermitatea pielii datorita producerii de collagen nou si elastina. Este recomandat pentru preventia si tratarea imbatranirii pielii datorita efectului sau de regenerare a epidermei, formare de tesut nou si tanar.

Peelingul chimic poate fi superficial sau mediu.


 

Peeling-ul mediu este recomandat pentru tratamentul acneei si a cicatricelor postacneice, netezirea ridurilor fine, reducerea porilor, stimularea productiei de collagen, regenerarea pielii fetei,maini,decolteu, uniformizarea culorii pielii, redarea stralucirii pentru tenurile obosite (fumatori).

Inainte de inceperea procedurii se face o anestezie locala cu crema speciala anestezica, dar peeling-ul superficial fiind mai usor poate fi facut si fara anestezie prealabila.

Dupa efectuarea procedurii de peeling , pielea se poate inrosi usor, fiind urmata de descuamare fiind nevoie de respectarea indicatiilor post-peeling.

Rezultatele sunt insa benefice,sunt eliminate celulele de keratina, stratul cornos este subtiat, ceea ce da pielii un aspect intinerit.