Peeling-ul superficialPeeling-ul chimic este o procedura dermato-cosmetica minim invaziva cu o durata scurta de recuperare, folosita pentru indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii si reinnoire celulara

Procedura are doua faze: prima este de indepartare a stratului cornos superficial al pielii, iar cea de-a doua faza este cea de inlocuire a celulelor moarte cu cellule noi, reinnoire a colagenului si a substantelor intercelulare.

Peelingul chimic imbunatateste structura si fermitatea pielii datorita producerii de collagen nou si elastina. Este recomandat pentru preventia si tratarea imbatranirii pielii datorita efectului sau de regenerare a epidermei, formare de tesut nou si tanar.

Peelingul chimic poate fi superficial sau mediu.

Peeling-ul superficial este recomandat pentru tratarea petelor astfel ca uniformizeaza culoarea pielii, ajuta la netezirea ridurilor fine, la reducerea porilor si la stimularea productiei de collagen; de asemenea este recomandat pentru tratamentul acneei in forma usoara si in tratamentul melasmei.

Peeling-ul superficial este usor de facut si foarte sigur. Pentru peeling-ul superficial se foloseste acidul glicolic, acidul phitic si acidul lactic.

Inainte de inceperea procedurii se face o anestezie locala cu crema speciala anestezica, dar peeling-ul superficial fiind mai usor poate fi facut si fara anestezie prealabila.

Dupa efectuarea procedurii de peeling , pielea se poate inrosi usor, fiind urmata de descuamare fiind nevoie de respectarea indicatiilor post-peeling.

Rezultatele sunt insa benefice,sunt eliminate celulele de keratina, stratul cornos este subtiat, ceea ce da pielii un aspect intinerit.