Cosmetica facialaDin cele mai vechi timpuri si pana in prezent, pastrarea tineretii si frumusetii a fost si a ramas unul dintre cele mai fascinante visuri ale omului.

Cosmetologia sau cosmetica este stiinta care se ocupa de arta ingrijirii fetei si a corpului, pentru infrumusetarea lor cu ajutorul unor preparate si tratamente speciale.

Avand ca obiectiv ingrijirea estetica a fetei si a corpului, cosmetica poate determina imbunatatirea starii fiziologice si a tonusului vital.

Inca din antichitate oamenii au inceput sa caute mijloace pentru indepartarea celulelor moarte ale pielii si remedii pentru inlaturarea efectelor suprapigmentarii. Curatarea si hidratarea tenului in conditiile climei calde si uscate din orient constituiau elemente de baza ale igienei. Unul din cele mai folosite fructe in cosmetica de catre femeile din Israel, era de exemplu rodia , urmata de lavanda si frunzele de scotisoara, despre care se spunea ca rezolvau orice problema a tenului. In acea perioada principala sursa de materii prime pentru cosmetica era Marea Moarta – care inca a ramas un furnizor de referinta mondial in ingrediente pentru produsele cosmetice, renumitele MINERALE de la Marea Moarta.

Cuvantul ,,cosmetica” vine din greaca veche unde avea diferite sensuri, printre care acela de podoaba, dar si acela de arta de a-ti face toaleta sau arta infrumusetarii.

Cosmetologia moderna trateaza, modeleaza si infrumuseteaza, asigurand frumusetea corpului omenesc, si in special a pielii.